De werkwijze

Persoonlijk leiderschap begint bij jezelf!

Als het over leiderschap gaat denken mensen gelijk aan werk. Aan een positie of rol die je hebt. En dat kan inderdaad samengaan. Ik geloof echter dat het veel verder gaat. Dat leiderschap begint bij jezelf.

Dat het gaat om verantwoordelijkheid voelen voor het zien van mogelijkheden in jezelf, de mensen om je heen en de processen. Het gaat om verantwoordelijkheid nemen voor en richting geven aan. Zodat jij de keuzes maakt die jou in je kracht zetten en de relatie met jezelf en anderen verbetert. Zowel zakelijk als privé. Het gaat erom wie je durft te zijn als mens.
Vandaar de term persoonlijk leiderschap.

Leraren openen de deur
Je moet zelf naar binnen stappen

 

Jouw lijf als verbindende factor

Als het over fysiek bewustzijn gaat, denken mensen meestal dat dat zweverig en vaag is. De informatie van je lichaam is echter praktisch, concreet en direct toepasbaar. Leiderschap begint bij je lijf.

Je lichaam helpt je in je eigen kracht te komen en blijven. Jouw energie, intenties en waarden zijn gekoppeld aan je lichaamshouding en de manier waarop je beweegt. Door je houding en beweging te veranderen beïnvloed je jouw energie, intenties en interactie met anderen. En daarmee jouw leiderschap en jouw leven.

Kom kennismaken met de methode

 

Jouw ingesleten reactiepatronen

De methode die Ki to Change gebruikt gaat er vanuit dat je als volwassene reageert vanuit je ingesleten patronen, ook wel de somatic markers genoemd. Hoe meer je in je hoofd zit en stress ervaart, hoe sterker deze patronen naar boven komen. In de trainingen, trajecten en coaching ga je met deze patronen aan het werk.

Door praktische oefeningen, gebaseerd op de filosofie en principes van de Japanse martial art aikido, word je je bewust van jouw ingesleten patronen. Én krijg je de mogelijkheid ze te veranderen. Alhoewel de oefeningen ontleent zijn aan aikido, krijg je daar geen les in. De filosofie en principes zijn vertaald naar makkelijk toegankelijke oefeningen en worden als metafoor gebruikt voor het dagelijks leven. Doordat je ervaart hoe je lichaam reageert op druk, voelt wat jouw energie doet met anderen en terugkrijgt hoe jij overkomt krijg je een krachtig ingang voor persoonlijke ontwikkeling.

Doel is dat je in staat bent om op een andere manier te handelen onder dezelfde druk. Dat geeft je meer innerlijke rust, zelfvertrouwen en eigenwaarde.

De Leergang

 

Een mooi voorbeeld

Het onderzoek van Amy Cuddy laat zien dat verandering van houding en beweging invloed heeft op hoe je je voelt en hoe je overkomt op de mensen om je heen.

 

 

Leergang Leiderschap aan het werk
Kennismaken tijdens Krachtig!

Het begint bij jezelf!