aanbod voor jou

vind je eigen essentie

groepen

Leergang Embodied Exploration

Leer reactieve patronen omzetten naar responsieve acties.

Wil jij vaardigheden ontwikkelen die ongewaardeerd zijn geraakt in de rationaliteit van de moderne wereld? Werk dan met focus aan het verbinden van rationele kennis met fysieke wijsheid en ontwikkel eigenaar- en zelfmeesterschap

De leergang Embodied ExplorationTM is een programma van 6 dagen: de Master Journey. Deze bestaat uit 2 delen, de Practitioner en de Master. Wil je eerst kennismaken dan kun je de introductiedag boeken.

kitochange.nl

embodied exploration | master journey

De weg naar zelfmeesterschap en vergroten van je impact

Jij gaat in één keer voor meesterschap en meld je aan voor de Practitioner en de Master. Werk met focus aan het ontwikkelen van eigenaar- en zelfmeesterschap door rationele kennis te verbinden met fysieke wijsheid

Je werkt met focus aan het ontwikkelen van vaardigheden die ondergeschikt zijn geraakt in de rationaliteit van de moderne wereld. Aan de hand van de basisprincipes van Embodied ExplorationTM ga je op ontdekkingstocht naar jouw essentie.

Het basispakket bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1,5 uur, maar kan individueel aangepast worden. We werken ‘op de mat’ aan de voor jou essentiële vaardigheden om te staan voor een perspectief dat bijdraagt aan de kwaliteit van leven voor jezelf en die van de wereld om je heen.

In een half jaar tijd doorloop je de hele leergang Embodied ExplorationTM. Op het pad van meesterschap leer je jezelf op een nieuw niveau kennen.

Tijdens de Practitioner versterk je de verbinding met jezelf. Je leert hoe je Oosterse wijsheid combineert met rationele Westerse kennis. Interactieve oefeningen, reflectie en achtergronden geven je inzicht in de verbinding met jezelf en de wereld om je heen. Je ervaart welke gedragspatronen zijn ingesleten in je zenuwstelsel en voelt welke nieuwe keuzes er zijn. Om die vervolgens in de praktijk neer te zetten.

In de Master werk je aan zelfmeesterschap en experimenteer je met jouw impact op de wereld om je heen. Je ontwikkelt essentiële vaardigheden om je leiderschap en eigenaarschap te versterken. Je gaat staan voor een toekomstbestendig perspectief en weet anderen daarin mee te nemen.

De leergang Embodied ExplorationTM is voor professionals die, voorbij kennis en inzichten, hun leiderschap naar een dieper niveau willen brengen.Zeer geschikt voor leiders, coaches, trainers en consultants die meer vanuit de wijsheid en kennis van hun lijf willen werken.

Nieuwsgierigheid is de belangrijkste voorwaarde. Je durft het aan om te werken vanuit interactie en fysiek contact en hebt een gezonde weerstand om kwetsbaar te mogen zijn. Jij schuwt het niet om de essentie te laten zien, namelijk jezelf. Door juist jezelf op de eerste plaats te zetten, wil jij impact maken voor een toekomstbestendig perspectief voor zowel jezelf, je organisaties, en de wereld.

 • Verbinding met jezelf
 • Kracht en balans
 • Gezonde kwetsbaarheid
 • Energie en flow
 • Presence en eigenaarschap
 • Scherpte onder druk
 • Flexibiliteit in complexiteit
 • Sterke onderlinge samenwerking
 • Inzicht in je morele kompas

Je werkt in groepen van max 16 deelnemers voor de Practitioner en max 12 voor de Master.

De leergang Embodied ExplorationTM bestaat in het totaal uit:

 • Een intakegesprek
 • 6 trainingsdagen
 • 2 individuele coachingssessie (1,5 uur)

Extra bij aanmelding voor de Master Journey

 • Een extra individuele coachingsessie (1,5 uur)
 • Het boek Je hoofd te lijf (ter waarde van €25,90)
 • Online training When the Body Comes to Mind | Do-It-Together (ter waarde van € 379,-

Inclusief:

 • koffie, thee, lunch

Kosten € 3.750,-*

Neem contact op voor een verkennend gesprek

*prijzen zijn exclusief 21% BTW. Kun je geen BTW terugvorderen, neem dan even contact op.

Betaling in termijnen is mogelijk.

kitochange.nl

Embodied Exploration | introductie

Ontdek de kracht van lichaamsbewustzijn in één dag

Je maakt kennis met de basisprincipes en verkent hoe hoofd en lijf samenwerken. De waardevolle tools kun je direct toepassen in de
praktijk. Deze dag is tevens de eerste dag van de Practitioner en kan
als losse introductietraining geboekt worden.

Tijdens deze training versterk je de verbinding met jezelf. We combineren Oosterse wijsheid met rationele Westerse kennis. Praktische oefeningen, reflectie en achtergronden vergroten je bewustzijn van de samenwerking tussen je hoofd en lijf. Je krijgt praktische tools mee die je direct in je werk of thuis toe kunt passen.

Je werkt in groepen van 8 – 30 deelnemers.

De training bestaat uit:

 • 1 trainingsdag
Op deze eerste dag van de Practitioner verken je hoe hoofd en lijf samenwerken en hoe je dat in kunt zetten in je dagelijks leven. Maak kennis met de basisprincipes van Embodied ExplorationTM en leer waardevolle tools die je direct kunt toepassen in de praktijk.

Deze training is een aanrader voor professionals die voelen dat er meer is dan alleen cognitieve kennis en willen ontdekken wat het vergroten van lichaamsbewustzijn voor ze kan doen. Wil jij meer gebruikmaken van de wijsheid en kennis van je lichaam in je werk en privéleven? Deze dag laat je ervaren wat de leergang Embodied ExplorationTM voor jou kan betekenen. 

Zeer geschikt voor leiders, coaches, trainers en consultants die meer vanuit en met het lijf willen werken.

 • Basisprincipes van Embodied ExplorationTM
 • Het belang van lichaamsbewustzijn voor welzijn
 • Inzichten in de relatie tussen lichaam en geest
 • Praktische oefeningen voor directe toepassing

Je werkt in groepen van max 16 deelnemers.

De training bestaat uit:

 • 1 trainingsdag* (09.30 – 16.30 uur)

Inclusief: 

 • koffie, thee, lunch

Kosten € 525,-*

Duur: 1 dag 
Data en locatie: zie kalender

*prijzen zijn exclusief 21% BTW. Kun je geen BTW terugvorderen, neem dan even contact op.

*Besluit je na de introductiedag door te gaan naar de Practitioner dan vervallen deze kosten.

kitochange.nl

Embodied Exploration | practitioner

Verbind met je essentie en je leiderschap

In de Practitioner – deel 1 van de Master Journey – stap je op het pad van eigenaarschap. Je ontwikkelt vaardigheden die ondergewaardeerd zijn geraakt in de rationaliteit van de moderne wereld. Door denken en voelen bij elkaar te brengen, maak je zichtbaar wat al aanwezig is, maar vaak overschaduwd wordt door oude patronen. Je leert kiezen voor dat wat klopt. Voor jou én de ander.

Tijdens deze training leer je de basisprincipes toe te passen binnen je eigen proces. Je onderzoekt hoe je persoonlijke patronen en behoeften jouw essentie ondersteunen en waar ze je belemmeren. Interactieve oefeningen, reflectie en achtergronden geven je inzicht in de verbinding met jezelf en de wereld om je heen. Je ontwikkelt persoonlijke en praktische tools waarmee je je leiderschap en eigenaarschap naar een ander niveau tilt.

Je werkt in groepen van 6-20 deelnemers.

De training bestaat uit:

 • Een telefonisch intakegesprek
 • 2 trainingsdagen

Tijdens de Practitioner versterk je de verbinding met jezelf.

Je leert hoe je Oosterse wijsheid combineert met rationele Westerse kennis. Interactieve oefeningen, reflectie en achtergronden geven je inzicht in de verbinding met jezelf en de wereld om je heen. Je ervaart welke gedragspatronen zijn ingesleten in je zenuwstelsel en voelt welke nieuwe keuzes er zijn. Om die vervolgens in de praktijk neer te zetten.

De leergang Embodied ExplorationTM is ontwikkeld voor professionals die voelen dat er meer is dan alleen cognitieve kennis, inzichten en bewustzijn. Als je al meerdere leiderschaps- en persoonlijke ontwikkeltrajecten hebt gevolgd en nog steeds op zoek bent naar die ontbrekende schakel, dan is deze training iets voor jou. 

Voor de Practitioner is nieuwsgierigheid de belangrijkste voorwaarde. Je durft het aan om te werken vanuit interactie en fysiek contact en hebt een gezonde weerstand om kwetsbaar te mogen zijn. Want kwetsbaarheid is niet altijd comfortabel maar wel het grootste cadeau dat je jezelf en een ander kunt geven. 

Wil jij kiezen voor dat wat klopt? Binnen je werk, én je leven?

Deze training biedt een solide basis en opent deuren voor verdere groei. Voorbij theorie en modellen ervaar je de impact van jouw keuzes in het moment en leert hoe je dat naadloos kunt inpassen in je leven. 

De leergang Embodied ExplorationTM is zeer geschikt voor leiders, coaches, trainers en consultants die meer vanuit en met het lijf willen werken. 

 • Verbinding met jezelf
 • Kracht en balans
 • Gezonde kwetsbaarheid
 • Energie en flow
 • Eigenaarschap voor dat wat klopt
 • Praktische tools die direct toepasbaar zijn in de praktijk.

Je werkt in groepen van max 16 deelnemers.

De training bestaat uit:

 • Een intakegesprek
 • 3 trainingsdagen* (09.30 – 16.30 uur)

Inclusief: 

 • koffie, thee, lunch

*Dag 1 van de Practitioner is ook als losse introductiedag te boeken.

 •  

Kosten € 1.625,-*

Duur: 3 dagen 
Data en locatie: zie kalender

*prijzen zijn exclusief 21% BTW. Kun je geen BTW terugvorderen, neem dan even contact op.

kitochange.nl

Embodied Exploration | master

Versterk je morele kompas en het lef om te kiezen

Tijdens de Master – deel 2 van de Master Journey – verdiep je je in zelfmeesterschap. De focus wordt meer naar extern verlegd en je onderzoekt jouw relatie met de wereld om je heen vanuit een embodied perspectief. Welke impact heb jij op je omgeving en hoe beïnvloed die omgeving jou? Je leert krachtig te staan voor dat wat klopt, voor zowel jezelf, je organisatie, als de wereld.

In deze training pak je door op de ingeslagen weg van de Practitioner. Op het pad van zelfmeesterschap experimenteer je met jouw impact op de wereld om je heen. Interactieve oefeningen, reflectie en achtergronden geven je inzicht in hoe jij je krachtig in de wereld neer kunt zetten. Je ontwikkelt essentiële vaardigheden om te staan voor een perspectief dat bijdraagt aan de kwaliteit van leven van de wereld om je heen. En weet anderen daarin mee te nemen.

Je werkt in groepen van 8-16 deelnemers.

De training bestaat uit:

 • Een telefonisch intakegesprek
 • 2 aangesloten trainingsdagen
 • Een reflectiedag
 • Een individuele coachingssessie

Tijdens de Master verdiep je je in zelfmeesterschap en pak je door op de ingeslagen weg van de Practitioner. Je onderzoekt hoe je in de wereld neer kunt zetten wat jij belangrijk vindt.

Wat is de invloed van je omgeving op jouw keuzes? Welke rol speelt onze cultuur en sociale omgeving op wie jij bent? Wat verandert er als jij voor iets anders kiest? 

De groep biedt je een veilige omgeving om te experimenteren met nieuw gedrag. In de interactie met elkaar ervaar je je impact door direct feedback te krijgen. We helpen elkaar dat wat in de kern aanwezig is naar buiten te brengen.

Voor jou als mens, als eigenaar van jezelf en leider van anderen.

De leergang Embodied ExplorationTM is voor professionals die voorbij theoretische kennis en inzichten nieuwe keuzes in zichzelf willen manifesteren. Je hebt al meer leiderschaps- en persoonlijke ontwikkeltrajecten gevolgd en bent op zoek naar ontbrekende schakel. Je wilt beter leren inzetten wat je altijd bij je hebt, namelijk jezelf. 

In de Master werk je aan zelfmeesterschap en experimenteer je met jouw impact op de wereld om je heen. Je ontwikkelt essentiële vaardigheden om je leiderschap en eigenaarschap te versterken. Je gaat staan voor een toekomstbestendig perspectief en weet anderen daarin mee te nemen.

De leergang Embodied ExplorationTM is ontwikkeld voor professionals die, voorbij kennis en inzichten, hun leiderschap naar een dieper niveau willen brengen. Zeer geschikt voor leiders, coaches, trainers en consultants die meer met en vanuit het lijf willen werken.

 • Presence en eigenaarschap
 • Scherpte onder druk
 • Flexibiliteit in complexiteit
 • Sterke onderlinge samenwerking
 • Inzicht in je morele kompas

Je werkt in groepen van maximaal 12 deelnemers.

De training bestaat uit:

 • Een intakegesprek
 • 3 trainingsdagen (09.30 – 16.30 uur)
 • 2 individuele coachingssessie (1,5 uur)

Inclusief: 

 • koffie, thee, lunch
 

Kosten € 2.425*

Duur: 3 dagen
Data en lokatie: zie kalender

*prijzen zijn exclusief 21% BTW. Kun je geen BTW terugvorderen, neem dan even contact op.

Aanhalingstekens

individueel

Icon aanbod individueel kitochange.nl

coaching

Combineer Oosterse wijsheid met rationele Westerse kennis. Jij wilt het lef om in de essentie te raken en zichtbaar te maken wat in de kern al aanwezig is. Kiezen voor dat wat klopt. Voor jou én de ander. Je wilt met focus werken aan het ontwikkelen van eigenaar- en zelfmeesterschap.

Je werkt met focus aan het ontwikkelen van vaardigheden die ondergeschikt zijn geraakt in de rationaliteit van de moderne wereld. Aan de hand van de basisprincipes van Embodied ExplorationTM ga je op ontdekkingstocht naar jouw essentie.

Het basispakket bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1,5 uur, maar kan individueel aangepast worden. We werken ‘op de mat’ aan de voor jou essentiële vaardigheden om te staan voor een perspectief dat bijdraagt aan de kwaliteit van leven voor jezelf en die van de wereld om je heen.

Je werkt met focus aan het ontwikkelen van vaardigheden die ondergeschikt zijn geraakt in de rationaliteit van de moderne wereld. Aan de hand van de basisprincipes van Embodied ExplorationTM ga je op ontdekkingstocht naar jouw essentie.

Het basispakket bestaat uit 6 bijeenkomsten van 1,5 uur, maar kan individueel aangepast worden. We werken ‘op de mat’ aan de voor jou essentiële vaardigheden om te staan voor een perspectief dat bijdraagt aan de kwaliteit van leven voor jezelf en die van de wereld om je heen.

Voor jou als mens, als eigenaar van jezelf en leider van anderen.

Jij bent nieuwsgierig en houdt van een mooie uitdaging. Je wilt op een verfrissende manier jouw voorkeurspatronen in verbinding met jezelf, de ander en de wereld om je heen onderzoeken.

Door jezelf op de eerste plaats te zetten open je een nieuwe wereld zodat je kunt voorleven wat klopt.

 • Presence en eigenaarschap
 • Scherpte onder druk
 • Flexibiliteit in complexiteit
 • Sterke onderlinge samenwerking
 • Inzicht in je morele kompas

Je doorbreekt patronen die niet meer dienend zijn en ontwikkeld vaardigheden die je helpen om neer te zetten wat voor jou belangrijk is. 

Kosten vanaf € 1.750,-

Neem contact op voor een verkennend gesprek

online zelfstudie

E-learning icon

when the body comes to mind

Stap voor stap wordt je meegenomen in de basisprincipes van Embodied ExplorationTM. Een veelheid aan oefeningen, opdrachten en achtergronden laten je de beweging maken van denken naar voelen. Daardoor wordt zichtbaar wat in de kern al aanwezig is.

Deze online (Engelstalige) training versterkt de verbinding met jezelf. Je krijgt praktische tools die je direct in je werk of thuis toe kunt passen.

Deze online training vormt een fantastische basis om het maximale uit het trainings- en coachingsaanbod te halen.

Met deze training van 8 modules heb je een rijkdom aan informatie tot je beschikking. Elke module bestaat uit video’s die je meenemen in het onderwerp. Audio’s, oefeningen en opdrachten zorgen voor de vertaling van de theorie naar de praktijk. Alle informatie blijft onbeperkt tot je beschikking.

Deze training is ontwikkeld in samenwerking met het Erasmus MC en zorgt voor een verdieping van de basisprincipes van Embodied ExplorationTM en versterkt het fundament voor de groepstrainingen en coaching.

De training is een onderdeel van Body Comes to Mind

Met deze training van 8 modules heb je een rijkdom aan informatie tot je beschikking. Elke module bestaat uit video’s die je meenemen in het onderwerp. Audio’s, oefeningen en opdrachten zorgen voor de vertaling van de theorie naar de praktijk. Alle informatie blijft onbeperkt tot je beschikking.

Deze training is ontwikkeld in samenwerking met het Erasmus MC en zorgt voor een verdieping van de basisprincipes van Embodied ExplorationTM en versterkt het fundament voor de groepstrainingen en coaching.

De training is een onderdeel van Body Comes to Mind.

Meer informatie over de training vind je hier.

Voor jou als mens, als eigenaar van jezelf en leider van anderen.

Jij wilt serieus aan de slag en houdt van zelfstudie, theoretische achtergronden en naslagwerk. Je kunt deze training als ‘stand alone’ doen en je zo de basisprincipes van Embodied ExplorationTM eigen maken. De training wordt ook in online groepsvorm aangeboden, voor net die extra stok achter de deur.

De training is een absolute aanrader als ondersteuning voor de groepstrainingen en coaching.

 

 • Basisprincipes van Embodied ExplorationTM
 • Het belang van lichaamsbewustzijn voor welzijn
 • Inzichten in de relatie met jezelf en de wereld om je heen
 • Versterken van de verbinding met jezelf
 • Praktische oefeningen voor directe toepassing

Kosten $ 297*

*prijs inclusief 21% BTW. 

Ben jij er klaar voor?

van react-ability naar response-ability

Investeer in jezelf of je organisatie en maak zichtbaar wat in de kern al aanwezig is