Wie is Henk Herber

Voor de trainingen Meester over jezelf werk ik samen met Henk Herber. Henk is werkzaam in het onderwijs en zijn dagelijkse ervaringen vormen een krachtige insteek voor alle trainingen van Meester over jezelf. Hieronder lees je wie Henk is en wat hem drijft.

Henk HerberIk omarm het goede en laat los wat in de weg staat

Na 25 jaar bij de Koninklijke Luchtmacht te hebben gewerkt, gooide ik in 2005 het roer radicaal om. Ik nam ontslag en besloot alleen nog dát te doen waar ik blij van word. Het was één van de beste beslissingen die ik heb gemaakt in mijn leven. Het was het begin van bewuster leven en leren vertrouwen op de toekomst. Leven in het Hier & Nu, dat is waar ik sindsdien naar streef. Mijn gevoel is mijn kompas geworden. Bewust leven zonder mentale ballast. Ik noem dat ‘Travel Light’.

Mijn achtergrond

Bij de Koninklijke Luchtmacht vervulde ik diverse leidinggevende functies, zowel in de luchtverdediging als in het onderwijs. Na het afronden van mijn rechtenstudie op de Universiteit van Nijmegen, bekleedde ik diverse functies als jurist. Mijn laatste functie was in de beleidsstaf van de Minister van Defensie.

In mijn werk stond voor mij altijd de verbinding met mensen centraal. Dit geldt ook voor de beoefening van mijn favoriete sport Aikido, waar je vanuit een ontspannen basishouding de verbinding met jezelf én je tegenstander aangaat. Het streven is de eigen én de gezamenlijke energie moeiteloos te laten stromen en de blokkades weg te nemen.

Blokkades kunnen zich op meerdere niveaus manifesteren (gedachten, energie, fysiek). Daarom heb ik mij ook in andere richtingen verdiept in het zorgen voor balans en ontspanning. Zo ben ik Psych-K Facilitator, Rots en Water trainer en Spring Forrest QI-gong healer.

Wat vind ik belangrijk

Genieten van wat het leven biedt vanuit een ontspannen gemoedstoestand. Voor mij betekent dat bewust leven en zelf zoveel mogelijk je eigen keuzes maken. Ik geloof dat als je zelf goed in je vel zit (zowel mentaal als fysiek), je een beter en leuker leven hebt en er ook meer voor anderen kunt zijn. Onderzoek en vooral vóel wat je zelf wilt en maak vervolgens bewuste keuzes.

Zensationeel leven

Dit is de reden dat ik Zensationeel Leven heb opgericht. Geniet van het leven is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Maar het is absoluut haalbaar. Ik faciliteer je graag bij dit bewustwordingsproces. Door een mooie mix van oefeningen op bewust én onbewust niveau kan ik je helpen om meer te ontspannen, meer uit je hoofd te komen, mentale ballast los te laten en vooral: meer te genieten. Ik werk zowel individueel als met groepen.

Daarnaast verzorg ik weerbaarheidstrainingen in het voortgezet onderwijs en begeleid ik leerlingen die last hebben van examenstress en faalangst. Het is mooi te zien dat bij de deelnemers in relatief korte tijd, grote veranderingen kunnen optreden.

 

Het begint bij jezelf!