Tweedaagse thematrainingen

De butsen van het leven maken je reactief op sommige thema’s.
Breng denken en voelen samen en ontdek wat je uit balans brengt.
Word vaardiger in jezelf weer in sync brengen.

‘Tussen stimulus en respons ligt de menselijke vrijheid om te kiezen.’

Viktor Frankl

Grenzen aangeven, voor jezelf kiezen, conflict hanteren, hulp vragen

Er zijn persoonlijke thema’s die altijd weer boven komen drijven. Of het nu gaat over samenwerken, het onderhouden van je relaties of het opvoeden van je kinderen. Het zijn onderwerpen waarin je snel geraakt bent en reactief wordt. Ze kosten energie, maken je gespannen of je gaat ze uit de weg. Waar het op neerkomt? Deze situaties halen je uit balans en je voelt en doet niet wat je graag zou willen. 

In deze tweedaagse thematrainingen onderzoek je hoe je van react-ability naar response-ability komt.

Je leert hoe je voorkeurspatronen in het moment herkent en hoe je meer vat op ze krijgt. Om vervolgens te experimenteren met nieuwe mogelijkheden. Met het ontwikkelen van meer keus vergroot je je flexibiliteit in interactie. 

Deze trainingen zorgen dat je beter voelt wanneer je uit balans wordt gebracht. Je in staat jezelf eerder en eenvoudiger terug te brengen. Dat heeft niet alleen een positieve impact op je eigen gemoedsrust, maar ook op die van anderen.

Resultaat van de tweedaagse thematraining

Aan het eind van deze tweedaagse thematrainingen heb je meer inzicht en grip op de patronen die je inzet op het betreffende thema als je onder druk komt te staan. Je hebt nieuwe mogelijkheden onderzocht en in de praktijk toegepast. Daardoor heb je ervaren welke keuzes je hebt en hoe je verantwoordelijkheid kunt nemen om die in te zetten. Daarmee vergroot je eigen welzijn en de kwaliteit van de relaties met de ander. Je gaat naar huis met 1 of 2 concrete situaties waarin je gaat toepassen wat je in de training hebt ontdekt. 

Na de training zul je merken dat je deze nieuwe keuzen nog niet zo makkelijk in kunt zetten als je misschien zou willen, of had gehoopt. Zoals ze in de krijgskunsten zeggen: onder druk zal je niet beter presteren dan het niveau van je training. Het inslijpen, van hoe je graag wilt reageren in de voor jou uitdagende situaties, vraagt tijd en herhaling. 

Wat deze training je oplevert zijn de handvatten om juist deze uitdagende situatie te zien als de speeltuin waarin je nieuwe keuzes kunt toepassen. Ze zullen je helpen om elke keer een beetje beter te worden in het naar buiten brengen van wie je in je kern al bent.

Voor wie zijn deze tweedaagse thematrainingen?

De thematrainingen zijn interessant voor je als je meer wilt leren over welke situaties je onder druk zetten en waarom. Eigen vraagstukken, dilemma’s en uitdagingen deel je zonder problemen met de groep. Je deinst er niet voor terug voorbij de grenzen van je comfortzone te gaan en je te laten raken. Maar vooral hou je ervan om plezier te hebben. 

Je kunt deelnemen aan deze trainingen als je de training Jezelf in Interactie of individuele coaching gevolgd hebt of al ervaring hebt in het werken vanuit embodiment. 

Wil je meer weten of even overleggen? Dat kan!

De tweedaagse thematrainingen wordt meerdere keren per jaar gegeven. Met elke keer een ander thema.

WERKEN AAN GRENZEN
Vrijdag 18 november en 9 december van 9.30 – 16.30 uur

Aantal deelnemers
6 – 12 deelnemers

Lokatie
Oude Kerkstraat 32 in Utrecht

Kosten: € 525,- (inclusief btw)
Lunch, koffie en thee zijn inbegrepen