Training | Jezelf in interactie

Je snapt hoe je hoofd en lijf samenwerken.
Maar hoe gebruik je dat nu in de praktijk?
Leer het toepassen in de verbinding met jezelf en de interactie met anderen

‘You can’t change the mind with the mind alone, or we’d all be enlightened’

Wendy Palmer

Als je alleen rekening zou hoeven houden met jezelf…

Helaas ziet het dagelijks leven er anders uit. Voortdurend wordt je beïnvloed door je omgeving. Of het nu de krant is die je ’s ochtends openslaat of de collega met wie je moet samenwerken. Dagelijkse dingen kunnen voor (mini)momenten zorgen die je uit balans brengen. Soms zijn het je eigen gedachten, soms raakt iets of iemand je op een kwetsbare plek. Ben je uit balans dan reageer je vaak vanuit voorkeurspatronen. Herken je dan ook dat dat niet altijd de meest effectieve manier is? Niet voor de verbinding met jezelf als voor die met de ander.

Tijdens deze training leer je je balans te vinden in interactie met de wereld om je heen. Je  slaat een brug tussen denken en voelen. Natuurlijk doe je dat door je lijf aan het werk te zetten. In het contact met de ander ontdek je de patronen die je inzet als je onder druk komt te staan. Om vervolgens te reflecteren op wat dat met jou doet en met de ander… Je ziet waar je dingen anders kunt doen en ervaart hoe dat uitkomsten verandert.

Resultaat

Aan het eind van deze training heb je de verbinding met jezelf versterkt en heb je een goed beeld hoe je reageert als de druk toeneemt. Je hebt ervaren wat dat doet met jezelf en de relatie met de ander. Concrete aandachtspunten en nieuwe vaardigheden neem je in je rugzak mee naar huis en zijn direct toepasbaar. Zo zet je de eerste stappen van react-ability naar response-ability

Na de training voel je eerder wanneer je uit balans wordt gebracht en hoe je daarop reageert. Met wat je geleerd hebt, is het vervolgens makkelijker jezelf weer in sync te brengen. Je ervaart meer rust en zelfvertrouwen. Toch zul je daarmee nog niet in alle situaties vat hebben op jezelf. De butsen die je oploopt door je leven te leven, zorgen er voor dat specifieke dingen je meer reactief maken dan anderen. Dat is een volgende laag. Die voor meer tijd en aandacht vraagt. Daar kun je mee aan de slag in de tweedaagse thema trainingen.

Voor wie?

De training Jezelf in Interactie is interessant voor je als wilt spelen en experimenteren en geen behoefte hebt aan teveel gepraat en theoretische modellen. Nieuwsgierigheid naar wat jij doet als je onder druk komt te staan en wat het effect daarvan is op jezelf maar ook op je omgeving vormt de basis. Inzetten wat je altijd bij je hebt, namelijk jezelf. Je durft het aan om te werken vanuit interactie en fysiek contact en hebt een gezonde weerstand om kwetsbaar te mogen zijn. Want kwetsbaarheid is niet altijd comfortabel maar wel het grootste cadeau dat je jezelf en een ander kunt geven.

Ben je na het lezen van mijn boek Je hoofd te lijf nieuwsgierig naar de interactieve werkvormen die daarin beschreven staan? Dan is deze training zeker iets voor jou.

Heb je nog vragen of wil je even overleggen? Dat kan!

De training Jezelf in interactie wordt meerdere keren per jaar gegeven.

Data:
Vrijdag 3 maart 2023 9.30 – 16.30 uur
Woensdag 26 april 2023 9.30 – 16.30 uur

Lokatie
Omgeving Utrecht

Kosten: 
€ 245,- incl. 21% btw.
Inclusief lunch, koffie en thee.