Wat zeggen anderen

Het is altijd fijn om ervaringen van anderen te lezen. Hier vind je wat mensen en organisaties die je voorgegaan zijn over de trainingen en coaching zeiden.

Ik zal het je maar vast vertellen maar de reacties die hier je hier kunt lezen zijn grotendeels positief. Dat is niet de reden dat ik ze erop heb gezet, alhoewel het erg prettig is natuurlijk. Wat ik belangrijker vind, is dat je je kan herkennen in de vragen van deze mensen, hoe zij mijn begeleiding hebben ervaren en wat het ze heeft opgeleverd. Komen die overeen met de vragen die jij hebt, de oplossingen waar je naar op zoek bent en de resultaten die jij graag wilt behalen?

Neem dan contact met me op om te overleggen welk traject het best bij jou zou passen.

‘Het mooie van Karin is dat ze doet wat ze zegt. Haar boodschap over het belang van fysiek leiderschap belichaamt ze zelf. Ze heeft veel kennis over het onderwerp, maar ze heeft ook veel zelf ervaren. En dat merk je als je met haar werkt. Ze is rustig, observeert heel goed en laat iedereen in zijn/haar eigen tempo leren. Haar grote kracht is om mensen in hun kracht te zetten, fysiek en mentaal. En om te helpen om richting te geven aan hoe je in het leven wilt staan. Gecentreerd en gericht op actie vanuit een helder commitment. Het heeft mij persoonlijk rust en helderheid opgeleverd. En ik kan iedereen aanbevelen om dit een keer te komen ervaren.’

Andrea Poorterman, Directeur (ad interim) bij Universiteit Utrecht - Parnassos Cultuurcentrum

Ik heb een individuele coaching gevolgd voor zowel mijn persoonlijke als mijn professionele ontwikkeling. Ki to change is mij aangeraden na een coaching die ik bij een traineeship heb gevolgd.
Hierbij kwam naar voren dat ik moeite had andere mensen te peilen en mijn communicatie aan te passen. Daardoor was het soms moeilijk om hem of haar in beweging te laten komen.
Bij de intake voelde ik me al snel vertrouwd met Karin en heb ik de situatie aangegrepen om openhartig deze coaching in te gaan. Iedere bijeenkomst kreeg ik zeer bruikbare tips waar ik direct mee aan de slag kon. Wat ik erg prettig vond, is dat ik zelf de planning van mijn coachingstraject kon bepalen wat voor mij voor diepgang heeft gezorgd. Mede hierdoor is er een heel persoonlijk programma voor mij neergezet.
Het belangrijkste dat ik heb geleerd is mijn non-verbale communicatie mijn verbale communicatie te laten ondersteunen. Tijdens de coaching ben ik er, dankzij Karin, achter gekomen dan ik veel spanning in mijn lijf heb en dat mensen dat feilloos oppikken. Met de oefeningen die ik heb gekregen kan ik nu ontspannen. Ik ben nu in staat om spanning zelf signaleren en daardoor weer de rust terug te vinden.
Al snel kreeg ik van mensen om mij heen te horen dat ik veranderd was. Mede hierdoor heb ik het vertrouwen in eigen kunnen weer terug gekregen.

Marcel Bakker, bedrijfsleider bij Plus over Coaching

Ik heb twee trainingen bij Karin gevolgd: "Krachtig!" en "Somatic Markers". Ik vind dat Karin op een prettige manier de relatie laat zien tussen fysieke kenmerken, gebaseerd op gedragspatronen, en hoe je die effectiever kunt beïnvloeden. Op die manier haal je meer uit de samenwerking met mensen in je omgeving. Ze creeërt een zeer vertrouwelijke omgeving en geeft tastbare handvatten om in je dagelijkse werk mee aan de slag te gaan, erg fijn!

Priscilla de Graef, Senior Consultant Strategy & Operations at PwC | Creating Sustainable Value for the Client over Kennismaken

Wat zo uniek is aan de training, is dat je op heel vriendelijke wijze, bewust wordt van onderliggende structuren van de geest, hart en energie. Je leert nuances herkennen in jezelf en in interactie, die je veel vertellen over wat je werkelijk voelt en wilt. Karin's persoonlijkheid is een essentieel onderdeel van het geheel; een prettige energie, vol respect, rust en humor. Ze voelt haarscherp aan, waar je energie zich bevindt en of het je belemmert en nodigt je uit om uit je bekende patronen te stappen. Door daarin mee te gaan, ontdekte ik, dat veel van mijn beschermingsmechanismes averechts werken. De training biedt een fijne en veilige omgeving om op onderzoek uit te gaan naar wat jou tegenhoudt. Er is veel ruimte om alleen of met je groepsgenoten de barrières af te tasten en een veel gevallen te doorbreken. Tijdens de training wordt je gestimuleerd om een commitment te definiëren en aan te gaan, waarmee je alle opgedane kennis in het dagelijkse leven toe kan passen. Ik ben zo dankbaar voor de mijne, want ik merkte direct wat een enorme invloed het had op mijn gevoel van welbevinden, zekerheid en plezier. Ik heb een sleutel gekregen, waarmee ik mijn grootste belemmering te lijf kan gaan. Ik durf te zeggen dat de training mijn leven verandert heeft en kan het anderen alleen maar heel erg aanraden.

Angelique, 38 jaar, Animator & media designer

Het mooie van deze basistraining is dat je gaat ontdekken hoe je krachtiger en meer ontspannen kunt zijn. Niet door alleen maar te luisteren, maar vooral door het te doen en het te ervaren. De oefeningen zijn bijna allemaal eye-openers en laten je ervaren waar je jezelf fysiek vastzet, en hoe je vanuit een gecentreerde ontspanning weer kunt meebewegen met alles wat het leven je voor verrassingen brengt. En van daaruit keuzes te maken en actie te ondernemen. Door deze training heb ik een duidelijk beeld van hoe ik mezelf over een paar jaar zie en hoe krachtig ik ben. Mooie ervaring!

Andrea (41), programma coordinator

Na de introductie cursus gedaan te hebben, ging mijn interesse uit naar deze vervolg training om meer te kunnen doen met de grondbeginselen van anders omgaan met druk en ongenoegen met situaties om me heen. De in deze training geleerde technieken en de filosofie die daar mee gepaard gaat hebben mij inzicht gegeven in mijn eigen handelen en hoe dat te verbeteren en dat op een hele constructieve en praktische manier waarmee ik direct aan de slag kon. Al direct vanaf de eerste les waren er zaken die ik in de praktijk kon brengen en resultaat van merkte. De lessen waren erg doelgericht en vonden plaats in een ontspannen sfeer met zeer veel ruimte voor eigen inbreng in de lessen.

Pedro Matser, 53, CEO KyotoCooling BV en Horos Klimaattechniek BV

Ik kwam bij Karin terecht vanwege te weinig zelfvertrouwen en ik was te kritisch op mezelf. Ik was absoluut niet goed in het stellen van mijn grenzen. Hier liep ik tegen aan tijdens het lesgeven aan het voortgezet onderwijs. Ik wil graag bereiken dat ik tegenover mijn leerlingen duidelijk grenzen kan stellen en leer constructief boos te worden. Ik wil leren met meer zelfvertrouwen met conflictsituaties om te gaan in plaats van mijn gebruikelijke vluchtmechanisme. De coaching van Karin heeft mij hierbij erg geholpen. We gingen meteen constructief aan de slag zonder teveel gepsychologiseer. Het was niet alleen maar praten, maar ook doen, werken met lichaam en geest. Hierbij bleven we dichtbij de moeilijke situaties waar ik tegenaan was gelopen. Karin’s aanpak heeft ervoor gezorgd dat mijn zelfvertrouwen toenam en ik beter grenzen kan stellen. Ook ben ik minder kritisch op mezelf en heb ik de eerste stappen gezet in het leren boos worden. Dat met je lichaam bezig zijn, zoveel invloed heeft op dit soort problemen, was iets nieuws voor mij. Karin is heel praktisch, blijft dichtbij het probleem en ze is absoluut niet dwingend. Karin observeert goed, praat niet te veel, oordeelt niet en schept een open sfeer van vertrouwen. Ze laat je zien wat je op eigen kracht kan bereiken.

Suzanne Agterberg, 24 Docente geschiedenis over Coaching

Als docent merkte ik dat ik moeite had om te gaan met de energie van de klas en individuele leerlingen. Ik voelde me geregeld onzeker voor de klas en ging of in de aanval of in de verdediging. Karin heeft mij geholpen om te ervaren en in te zien wat bepaalde reacties voor gevoel kunnen oproepen bij degene met wie je in ‘conflict’ bent. Metaforen vanuit aikido werden afgewisseld met concrete tips en praktische oefeningen. Het heeft ervoor gezorgd dat mijn lichaamshouding is veranderd, waardoor ik meer zelfvertrouwen uitstraal. Ik merk dat dat direct effect heeft op de klas. Verder voel ik me niet meer zo snel aangevallen en minder klein. Lesgeven is meer een spel geworden. Vaak gaat het goed en kan ik wat ik geleerd heb in praktijk brengen. En regelmatig zijn er momenten waarop het nog niet helemaal lukt. Maar dankzij de coaching van Karin, heb ik nu handvatten die mij kunnen helpen om te bedenken wat ik de volgende keer anders zou kunnen doen om te zorgen dat iets wel lukt. Is het alleen mijn gevoel dat verandert is of merkt mijn omgeving het ook? Mijn directeur schreef de dag na de laatste coaching op mijn verjaardagskaart: “Wat ben jij snel een echte juf geworden! Top!” Een groter compliment had hij mij op dit moment niet kunnen geven. Karin, dankjewel voor de coaching! Je schept een veilige omgeving en daagt tegelijkertijd uit. Deze coaching heeft er voor een belangrijk deel aan bijgedragen dat ik, zowel als juf als op persoonlijk vlak, de afgelopen maanden zo hard kon groeien!

Margriet, 27 jaar, docent natuur- en scheikunde over Coaching

Bij Karin kwam ik terecht met te veel stress en een snel afnemend incasseringsvermogen, wat bij management niet werkt. Iedere dag brengt veel denk- en aansturend regelwerk, zonder veel ruimte voor de sensitiviteit met je lijf. Ik liep vast zonder te beseffen dat de spanning in mijn hoofd ook in mijn spieren zat Mijn vraag werd benaderd zonder diepgaand gepsychologiseer. Karin blijft dichtbij de voorvallen uit het werk, om van daaruit verbeteringen te realiseren. Niet alleen maar praten, maar vooral veel doen. Van meet af aan heeft het mij veel opgeleverd, deze combinatie van werken met je lichaam en geest. Dat je ook via je lichaam dingen kan veranderen, was een eye-opener. Karin observeert goed, oordeelt niet en ziet aan je houding als er wat speelt. Zij creëert een sfeer van openheid, vertrouwen en discretie. Zij dwingt je niet, maar begeleid je om op eigen kracht weer verder te komen. Ze zoekt de aansluiting in gesprek en oefeningen bij jou en je vraag. Mij bracht het effectieve handvatten om me bewust te zijn van stress en deze binnen de perken te houden. Mijn energie is terug, de spanning en de moeheid weg.    

Arnoud van der Voort, R&D over individuele coaching over Coaching

Ik heb Karin ingehuurd voor een traject bij een van mijn klanten. Karin is authentiek, scherp en vol respect in woord en analyse. Ze weet mensen op een prettige wijze in beweging te zetten. Haar jaren lange ervaring in de zorg en opgedane kennis in Aikido zorgen voor een gedegen basis om een ieder nieuwe mogelijkheden in denken, gedrag en handelen te laten zien. Ze realiseert mooie resultaten met de klant en bovenal is ze een prettig persoon om mee te werken.

Diane Siemelink, owner by Verse Peper. Marketingadvies en meer. over Coaching