Online workshop | Je hoofd te lijf

Zit jij veel in je hoofd en ben je daar wel klaar mee?
Deze online workshop helpt je uit je hoofd en in je lijf.
Door de praktische insteek kun je het direct toepassen in je leven.

Once you start approaching your body with curiosity rather than with fear, everything shifts.

Bessel van der Kolk

Je hoofd te lijf

Langzaam dringt het besef door dat we veel te veel in ons hoofd zitten. En dat ons dat geen goed doet. Het zorgt voor stress, zet spanning op relaties, ondermijnt prestaties en gezondheid. Steeds vaker wordt het belang van je lijf onderstreept en word je aangespoord met je lijf te verbinden. Want zit je in je lijf dan komt alles goed, zeggen ze. Nou is het zeker zo dat je je beter gaat voelen als hoofd en lijf meer in balans zijn. Of echt alles goed komt, durf ik te betwijfelen. Maar feit is: het helpt.

Dan volgt altijd de vraag hoe je dat dan doet, verbinden met je lijf?

Wat als je altijd in je hoofd zit en nauwelijks weet waar je lijf zit? Is het dan wel voor je weggelegd?

Tijdens deze online workshop verken je hoe hoofd en lijf samenwerken. En ja, zelfs jij kunt verbinding maken met je lijf. Verwacht geen slideshow met schema’s, grafieken en tabellen. Lekker praktisch aan de slag. Want als je het hebt over het lijf dan heb je het over in het moment, ervaren en voelen. 

Resultaat

Aan het eind van de online workshop ben je je bewust hoe je lijf communiceert en hoe je daar beter naar kunt luisteren. Je hebt ervaren wat het verschil is tussen in je hoofd of in je lijf zitten en hoe de twee elkaar beïnvloeden. 

Na de training zul je merken dat je eerder bewust bent wanneer je vast zit in je hoofd. Door de oefeningen die we doen in de workshop heb je dan de keuze om weer even te verbinden met je lijf. Bedenk dat, net als bij het leren van een nieuwe taal of muziekinstrument, je niet gelijk een virtuoso zult zijn. De basisoefeningen zijn eenvoudig maar het gaat erom ze steeds opnieuw te doen. Het wordt dan steeds makkelijker je hoofd en lijf te verbinden.

Voor wie?

Deze online workshop Je hoofd te lijf is iets voor jou als je veel in je hoofd zit en nieuwsgierig bent naar hoe je nu de verbinding met je lijf maakt. Je bent niet op zoek naar theorie en modellen maar wilt graag praktisch aan de slag. Omdat je nog niet helemaal weet wat je nu moet verwachten, embodiment is toch wel een vaag begrip, wil je graag een laagdrempelig manier om te ervaren of het wat voor je is. Het fijne van deze workshop is dat je er niet eens de deur voor uit hoeft. 

Heb je mijn boek Je hoofd te lijf gelezen en heb je behoefte aan beeld en geluid ter ondersteuning? Dan is deze workshop zeker een aanrader.

Zit je de hele dag al online en kom je liever naar een ‘live’ training? Kijk dan even naar de training Jezelf in interactie

Heb je nog vragen of wil je even overleggen?! Dat kan!

De online workshop Je hoofd te lijf wordt meerdere keren per jaar gegeven.

Data:
Woensdag 25 januari 9.30 – 11.30 uur
Dinsdag 21 februari 15.00 – 17.00 uur
Vrijdag 24 maart 9.00 – 11.00 uur

Kosten: € 49,- incl. btw