JIJ en je werk

Krachtig op het werk

De cijfers liegen er niet om. Steeds meer mensen vinden het moeilijk om uit hun hoofd te komen en aan het eind van de werkdag energiek en geïnspireerd naar huis te gaan.

Lees verder

Blok 3 | Transformeren

Nieuwe mogelijkheden met beide handen aanpakken Hoe belichaam je je visie en je dromen? Transformeer

Lees verder

Blok 2 | Bouwen

Ontwikkel een nieuw verhaal Hoe zet je oud gedrag om in nieuw gedrag? Bouw in deze training aan betekenisvolle actie

Lees verder

Blok 1 | Exploreren

Stress en druk beïnvloeden je effectiviteit Wil je je weerbaarheid en flexibiliteit vergroten? Leg in deze training de basis

Lees verder

Leergang | Waking your warrior

De wereld heeft nieuwe dingen nodig Mensen met lef die het verschil durven maken Die staan voor hun waarden

Lees verder

Coaching

Jouw professionele ontwikkeling vraagt soms om een traject waarin volledige aandacht is voor jouw unieke vraag. Jij wilt beweging in jezelf veroorzaken en een volgende stap maken in je werk en carrière.

Lees verder

Kennismaken

Van je hoofd naar je lijf tijdens de workshop Krachtig! Ontdek hoe de relatie tussen je hoofd en je lijf werkt en hoe dat je meer in balans brengt.

Lees verder

 

Meer uit jezelf halen op je werk

Gedurende je werk wordt je aan alle kanten uitgedaagd. Het vraagt je om te gaan met weerstand, in balans te blijven onder stress, anderen effectief te beïnvloeden en samen te werken. Het levert situaties op waarin je jezelf tegenkomt en leert kennen. En wat heeft je lijf daar mee te maken?

Kan je thuis kiezen de mensen ter vermijden die je niet liggen, op je werk zit je soms jarenlang in hetzelfde team. Er is de druk van deadlines, competitie ten aanzien van carrière of klanten en je moet, als mens, een balans vinden tussen privé en werk.
Onder al die druk komen lang geoefende reactiepatronen naar boven, die veelal voor de werksituatie niet de meest effectieve zijn.

Hoe zorg je nu dat je deze vervangt door effectieve patronen en meer uit jezelf haalt?
Door je bewust te worden wat jij belangrijk vindt en wat je belemmert om dat in de praktijk vorm te geven.
Bedrijven waar professionals en leiders werken aan wie ze zijn, in plaats van wat ze zijn, zijn succesvoller, innovatiever en flexibeler.
Loyaliteit en werkplezier scoren in deze bedrijven hoog.

Persoonlijk leiderschap als basis voor succes

Succes en positieve resultaten staan of vallen met de onderlinge communicatie en vertrouwen binnen de organisatie. Alleen sturen op de harde kant in de organisatie is in deze tijd niet meer voldoende. Het is nodig een balans te vinden tussen de bedrijfsmatige en de menskant. Maar hoe geef je dat vorm?

Ik werk vanuit de gedachte dat de basis voor succesvol werken start bij jezelf. Door te werken aan wie je bent, ontwikkel je verantwoordelijkheid voor jouw keuzes en bijdrage aan het geheel. Om als leider, team of bedrijf te excelleren is het van belang dat jij als, individu, jezelf kent. En dat gaat verder dan alleen intellectuele of cognitieve kennis. De informatie van het lichaam is daarbij essentieel, maar wordt in onze cultuur vaak niet gebruikt.
Om als professional en leider geloofwaardig te zijn, doelen te realiseren en mensen mee te nemen, is het noodzakelijk evenwicht te brengen in wat je zegt, doet en voelt. Door het lichaam als aangrijpingspunt te nemen zorg je voor een blijvende verandering in jezelf en je relatie met de mensen om je heen.

Information does not change behavior.
Practises do.
Richard Strozzi Heckler

 Wat doet Ki to Change in het bedrijfsleven?

Ki to Change ontwikkeld naar aanleiding van jouw vraag.
Dit kan gaan om:

  • leiderschapstrajecten voor jou en jouw mensen
  • ondersteuning in veranderprocessen
  • het verbeteren van onderlinge (team)communicatie
  • vitaliteits– en ondernemerschapvragen
  • een bijdrage aan het implementeren van  nieuwe strategische plannen
  • het veranderen van de werkfilosofie binnen het bedrijf

 

Wat levert het jou en je bedrijf op?

Trajecten van Ki to Change geven je praktische en concrete handvatten om invulling te geven aan persoonlijk leiderschap en leiderschap als rol. Ze zorgen voor verandering van binnenuit. Hierdoor ontstaat meer daadkracht, flexibiliteit en verbinding. Jouw mensen zitten lekkerder in hun vel en hebben de mogelijkheid elkaar te ondersteunen in het persoonlijke ontwikkelproces. Dit heeft direct resultaat op de productiviteit en innovatie.

Het begint bij jezelf!

 

JIJ en je team Krachtig in je werk
Leiderschap aan het werk JIJ als professional en leider