Wil jij je droom waarmaken? 5 tips

IMG_5024_1Actie verandert alles!
En ik zal uitleggen hoe ik dat weer eens ontdekte deze week.

Een paar dagen geleden heb ik namelijk mijn ticket voor mijn reis naar Californië geboekt. En voordat jullie nu dromen van vakanties met mooie stranden, coole autoritten en kamperen in prachtige natuur, moet ik misschien even zeggen dat het voor mij daar een intensieve tijd zal worden. In plaats van vakantie vieren ga ik drie maanden studeren aan het Strozzi Institute. Door zelf de trainingen te ondergaan, mijn proces te observeren en af te kijken bij de mensen met veel ervaring wil ik me verder verdiepen in Embodied Leadership en Somatic coaching. Met als doel nog meer handvatten te hebben voor duurzame persoonlijke en bedrijfsmatige verandering.

Wat heeft het boeken van een ticket nu met je droom waarmaken te doen?

Het kunnen volgen van trainingen bij Richard Strozzi Heckler stond al lang op mijn verlanglijstje. Toen de eerste ideeën over mijn eigen bedrijf vorm begonnen te krijgen kreeg ik zijn werk in handen en kwam erachter dat hij veel, van waar ik mee bezig was, al had beschreven. Daarmee is hij een grote inspiratiebron geworden voor mijn werk. En ontstond de droom om te kunnen leren van de meester zelf.

Ik ben al meer dan een half jaar bezig met de voorbereidingen van deze reis. In mijn hoofd had ik al besloten dat ik ging. Maar door deze week het ticket te boeken voelde het opeens anders en werd het heel erg concreet. Ik was zelf eigenlijk wel verbaasd over de impact van het boeken van het ticket. Wat had dat nu veranderd, dacht ik. Waar ik op uitkwam is dat het een concrete, en vrij definitieve stap, was. Het ticket is tastbaar en ik had het eerste geld voor de reis uitgegeven. Dat zorgt voor een commitment het nu ook echt allemaal te gaan doen. Mijn verbazing over de impact van het boeken zorgde ervoor dat ik na ging denken over het proces om van mijn droom werkelijkheid te maken.

Welke stappen heb ik nu gezet om dit te realiseren?

1. Ik heb een droom gemaakt die bijdraagt aan wat ik belangrijk vind.
Als je een droom hebt, stel je dan voor wat het jou en je omgeving oplevert als je jouw droom kan waarmaken. Belangrijk is om eerst alleen naar de positieve kanten te kijken. Zoals: waarom is het belangrijk voor je, wat levert het jou op, op welke manier is het waardevol voor mensen in je omgeving? Je hoofd is erg goed om de negatieve kanten alle aandacht te geven. In mijn geval: alle kosten, 3 maanden hier geen trajecten en trainingen kunnen doen dus geen inkomen, mijn partner en vrienden missen, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Als alle energie daar naar toe gaat wordt het lastiger om in actie te komen!

Actie: schrijf op waarom een droom voor jou belangrijk is en wat het oplevert als die droom realiteit zou worden.

2. Ik ben mijn droom gaan uitspreken
Door mijn droom te verwoorden werd het iets wat ik kon delen met anderen. Mensen gingen met me meedenken en ik kreeg suggesties en ideeën over hoe ik het zou kunnen aanpakken. Van een grote droom begon het tastbaarder te worden doordat ik meer in acties kon gaan denken. Ook fungeren die mensen als accountability partner. Door je plannen te delen wordt je meer gemotiveerd om je plannen ook uit te gaan voeren. Het is immers leuk dat aan anderen te kunnen vertellen.

Actie: praat met verschillende mensen over je droom en schrijf op welke feedback je krijgt.

3. Ik heb op een rij gezet welke stappen ik moest nemen
Wil je je droom waarmaken dan is het belangrijk te bedenken welke stappen je nodig hebt om het concreet te maken. In mijn geval moest ik een gesprek aangaan met de directeur van het instituut om het te hebben over de mogelijkheden, ik moest een financieel plan maken, keuzes maken in accommodatie en vervoer én dus een ticket boeken!

Actie: maak een plan met de stappen die nodig zijn om je droom te concretiseren.

4. Ik ben begonnen met de eerste concrete actie die ik kon doen
Toen ik mijn lijst had gemaakt ben ik gaan kijken wat de eerste en belangrijkste stap was die ik kon nemen. En daar ben ik begonnen. Toen de eerste stap eenmaal genomen was werd het makkelijker om de andere stappen ook te nemen. Je zet iets in gang op het moment dat je in beweging komt. En het proces kan starten bij de eerste kleine haalbare actie die je kan ondernemen. Lees meer in Tips die je nodig hebt om tot actie te komen.

Actie: Kies met welke stap je kan beginnen

5. Ik heb hulp gevraagd
De meeste dromen omzetten in realiteit lukt niet zonder hulp van anderen. Voor het mogelijk maken van deze drie maanden heb ik veel aan mensen moeten vragen. Dat voelde, en voelt, geregeld heel kwetsbaar en ik heb dat ook als eng en spannend ervaren. Want ook ik heb veel verkeerde aannames over hulpvragen. Maar het is een van de redenen dat het me lukt om dit te gaan doen. Zonder de hulp van anderen was het niet mogelijk geweest om deze reis te gaan maken. En het is bijzonder om te ervaren hoe behulpzaam mensen zijn als je een droom hebt!

Actie: ga je netwerk af en kijk welke mensen jou op de een of andere manier zouden kunnen helpen bij het verwezenlijken van je droom.

Grote kans dat jij ook een droom hebt. Misschien heb je voor jezelf al uitgewerkt waarom die droom waarmaken belangrijk is en wat het op gaat leveren. Dus wordt het tijd voor tip 2: het delen van je droom met anderen. Ik ben benieuwd welke droom jij zou willen waarmaken en je krijgt nu de kans om die droom met veel mensen te delen door haar hieronder in het commentaarveld te zetten….! Leuk als je dat doet.

Tip 5 ga ik de komende tijd ook verder in de praktijk brengen. En het zou zo maar kunnen zijn dat ik jouw hulp ook nog nodig ga hebben. Hou je mailbox, linkedin of Facebook in de gaten!

Fijne dag,

Karin
19 juni is er de verdiepingstraining De kracht van loslaten.
28 juni is er een introductietraining Krachtig! om kennis te maken met de basis.

Leuk om je daar tegen te komen!

 

In balans door centrerenDownload nu gratis het e-book In balans door centreren en ontvang een extra MP3 met centreeroefening!

 

 

 

 


 

Karin KarisKarin Karis zet mensen duurzaam in beweging.
Haar insteek: van je hoofd naar je lijf!

Karin is expert op het gebied van embodied leadership. Leren waarbij je lijf de essentie is. Zij gelooft dat leiderschap ontstaat door bewust en actief richting te geven en verantwoordelijkheid te nemen voor de keuzes die jij in je leven maakt.

Door onze houding en manier van bewegen te veranderen,
veranderen we de omgang met onszelf en de mensen om ons heen.