werk met mij

Over Karin en haar werkwijze

met het verlies van de verbinding met onszelf zijn we de verbinding met de wereld om ons heen kwijtgeraakt

Het schuurt, piept en kraakt. In de wereld, organisaties en voor het individu. De huidige systemen, ontwikkeld vanuit ons conceptueel denken, werken niet meer. De aarde wordt in hoog tempo uitgeput. Geld is belangrijker dan de bedoeling, het doel lijkt heiliger dan de middelen. We leven in een wereld van ‘ik-eerst’; meer, groter, eerder, duurder.

In deze tijd waarin de complexiteit van de systemen en de snelheid van verandering toeneemt, is het vertrouwen op enkel onze intellectuele intelligentie niet meer toereikend.

Hoe kunnen we – door juist onszelf op de eerste plaats te zetten – naar een toekomstbestendig perspectief voor zowel organisaties, als de wereld?

Karin Karis

In mijn zoektocht naar antwoorden in het leven, ontdekte ik dat het begint bij mezelf. Het letterlijk veranderen van mijn houding en beweging veranderde de interactie met mezelf en de wereld om me heen.

Ik verdiepte me in de samenwerking tussen ons conceptueel- en embodied zelfbewustzijn en ontwikkelde me als embodiment specialist. 

Ik heb meer dan 30 jaar ervaring in het werken met mensen tijdens transformatie, een ongebreidelde interesse in de neurofysiologie achter leiderschap én beoefen al meer dan drie decennia de principes en filosofie van de Japanse verdedigingskunst aikido.

Die kennis wil ik inzetten om bij te dragen aan een vriendelijke en duurzame wereld.

Karin is
Eigenaar van Ki to Change
Co-founder van Body Comes to Mind
Auteur van Je hoofd te lijf
Sensei van Yatagarasu Aikido Utrecht

Aanhalingstekens

“Vinden we de verbinding met onszelf terug dan heeft dat direct een positief effect op onze eigen gezondheid, de samenwerking met anderen en onze relatie met de planeet.”

mijn werkwijze

Embodied Explorationtm

van react-ability naar response-ability

Wat is het?

Embodied ExplorationTM is een evidence-informed en practice-based methode en maakt gebruik van recente inzichten uit de neurofysiologie en -psychologie gericht op de verbinding tussen ons brein en ons lichaam. Daarnaast laat het zich inspireren door de filosofie en principes uit de martial arts, in het bijzonder de Japanse verdedigingskunst aikido.

Hoe werkt het?

Embodied ExplorationTM is krachtig omdat het met kleine interventies snel zorgt voor nieuwe perspectieven en duurzame gedragsverandering. Dit komt omdat we het lijf als uitgangspunt nemen. Door het zenuwstelsel onder lichte druk te zetten creëer je bewustzijn van reactieve patronen in het hier en nu én ervaar je direct het effect daarvan op jezelf en de ander. Vervolgens experimenteer je met nieuw gedrag.

Wat levert het op?

Embodied ExplorationTM hertraint je zenuwstelsel. Daardoor ontstaat er keus in hoe je met jezelf en de wereld om je heen om wilt gaan. Je leert reactieve patronen om te zetten in responsieve acties en creëert eigenaarschap. Dit heeft direct invloed op je eigen energie, mentale gezondheid en relatie met anderen.
doen wat je belangrijk vindt

Zichtbaar maken wat in de kern al aanwezig is.

Zoek jij handvatten voor jezelf of jouw organisatie?

opdrachtgevers