Wie is Karin Karis

Ik help mensen hun kracht te vinden

Karin Karis by Marieke Bosgoed FotografieHet gaat erom wie je durft te zijn als mens…

Dat is waar ik continu aan werk. Ik heb ervaren dat mijn lichaam een uiting is van wie ik ben en hoe ik in het leven sta. Door me meer bewust te zijn van mijn lijf, wordt het makkelijker om te leven vanuit mijn interne waarden, vanuit wie ik ben. Mijn belangrijkste ontdekking: het begint bij mezelf! Ik heb gemerkt dat hoe meer ik in sync ben, hoe makkelijker het wordt om te kiezen.

Daardoor heb ik de keus durven maken om te doen waar ik goed in ben en mijn passies bij elkaar te brengen: de fascinatie voor de relatie tussen het menselijk lichaam en de geest, mensen in hun kracht zetten, leiderschap en aikido.

Mijn inzichten over de kennis en kracht die het lichaam in zich heeft wil ik graag met zoveel mogelijk mensen delen. Het biedt namelijk een praktische en concrete manier om de relatie met jezelf én met anderen te verbeteren. Door in contact te staan met je lijf kom je lekkerder in je vel te zitten. En ik geloof dat als je lekker in je vel zit, in je kracht staat en doet waar je blij van wordt, je deze wereld een beetje mooier kunt maken.

If you think you are too small to make a difference, try sleeping with a mosquito
The Dalai Lama

Mijn achtergrond

Al meer dan 20 jaar begeleid ik mensen in het vinden van hun persoonlijke kracht.

Begonnen als fysiotherapeut, leerde ik de houding en manier van bewegen van mensen te observeren en interpreteren. Het heeft me veel geleerd over de relatie tussen lichaam en geest.

In de vele jaren daarna heb ik als ergotherapeut in de neurorevalidatie gewerkt. Ik begeleidde daar mensen met een beroerte. Het was mijn taak om hen terug te brengen naar hun kern en kracht. Om zo weer een zinvol leven op te bouwen. Ik heb gezien dat mensen die verantwoordelijkheid nemen voor hun keuzes, verder komen in de revalidatie en een ander, krachtiger mens worden. Het heeft me veel geleerd over drijfveren en ongekende kracht die we als mens allemaal in ons hebben.

Aikido is al jaren een grote inspiratiebron en de onderliggende filosofie is de basis voor hoe ik in het leven sta. Het heeft me inzicht gegeven in mijn eigen reactiepatronen en hoe ik die kan veranderen en trainen. Aikido geeft me elke keer weer de mogelijkheid te reflecteren op wie ik ben en wat ik doe in verbinding met de ander. Ik verwonder me nog steeds dat ik door fysiek te trainen mijn omgang met mensen om me heen verander. Door die verwondering ben ik me gaan verdiepen in alles wat te maken heeft met embodiment en leiderschap.

De laatste jaren zet ik mensen in hun kracht als personal coach en (team)trainer waarbij ik gebruik maak van mijn 25 jaar ervaring in mijn verschillende vak- en interesse gebieden. Ik heb me gespecialiseerd in embodied leadership; leiderschap door fysiek bewustzijn.

Wat vind ik belangrijk

Ik geloof in persoonlijke ontwikkeling en leren en ben daar altijd mee bezig geweest. Door me te blijven verdiepen en scholen in de ontwikkelingen binnen de neuropsychologie, sociale psychologie, embodied cognition en aikido zoek ik naar steeds effectievere coach en trainingsmethodieken. Ik hou van praktisch, concreet en nuchter. Daarom wil ik  dat de dingen die je leert gelijk praktische toepasbaarheid zijn in je dagelijks leven.

Mijn kwaliteit is dat ik snel zie en voel waar mensen zichzelf uit balans brengen, vast zetten of beperken en ze alternatieven bied om daar verandering in te brengen. Van de mensen met wie ik werk krijg ik terug dat ik makkelijk een vertrouwde en veilige omgeving creëer, waardoor ze openheid ervaren om optimaal te leren. Het resultaat is zelfvertrouwen en persoonlijke vrijheid doordat er beweging en mogelijkheden ontstaan om te kiezen.

Ki to Change

In 2012 startte ik Ki to Change. Het voelt voor mij alsof daarin al mijn kennis samenkomt. Ik zie elke dag wat de kracht is van fysiek bewustzijn en wat het, in relatief korte tijd, voor mensen doet. De zoektocht naar mijn kracht, mijn jaren lange ervaringen in het werken met mensen en mijn kennis van aikido en embodiment bundelen zich in een methode die praktisch en concreet is.
Ik vind het belangrijk om deze kennis te delen zodat meer mensen kunnen leven vanuit wie ze zijn. Ik geloof dat het een wereld creëert waarin we meer ontspannen en gelukkiger zijn.

Het begint bij jezelf!